Logo Panou Comanda

Asistență tehnică

0770.903.945 | tehnic@panoucomanda.ro

Vânzări | Comenzi | Proiecte | Oferte

0775.122.660 | vanzari@panoucomanda.ro

Variatoare de turație

Variatoare de turație

Variatoare de turație aceste dispozitive electronice sunt utilizate pentru a regla și controla viteza motoarelor electrice în diverse aplicații industriale și comerciale,  oferă operatorilor posibilitatea de a ajusta manual sau programatic turația motorului, asigurând flexibilitate și eficiență în funcționarea echipamentelor.

Prin reducerea tensiunii, turațiile motorului scad, iar prin creșterea tensiunii, turațiile pot fi mărite.

Variatoare de turație pot fi utilizate în aplicații pentru a controla ventilatoare, pompe sau alte dispozitive care utilizează motoare monofazice.

Unul dintre avantajele semnificative ale folosirii variatoarelor de turație în controlul motoarelor este reducerea zgomotului și a vibrațiilor.

Zgomotul și vibrațiile cauzate de motoarele electrice pot fi o problemă în multe aplicații industriale, ele pot fi dăunătoare pentru sănătatea lucrătorilor, pot reduce productivitatea și pot deteriora echipamentele.

În aplicațiile de pompare, variatoarele de turație joacă un rol esențial, permitând reglarea vitezei pompei pentru a se adapta la schimbările de sarcină, optimizând eficiența și consumul de energie.

Similar, în contextul aplicațiilor de ventilație, variatoarele de turație sunt folosite pentru a ajusta viteza ventilatorului, asigurându-se că nevoile de ventilație sunt întâlnite în mod eficient și cu un control precis al mediului ambiental.

Astfel, ambele utilizări subliniază versatilitatea și beneficiile aduse de variatoarele de turație în optimizarea performanței sistemelor, indiferent de aplicația specifică.

Este important de știut că variatoarele de turație nu sunt la fel de eficiente din punct de vedere energetic precum convertizoarele de frecvență, care reglează frecvența semnalului în timp ce mențin tensiunea aproape constantă. Reducerea tensiunii poate afecta, de asemenea, cuplul motorului, iar această metodă de control nu este atât de răspândită în aplicații industriale avansate din cauza acestor limitări.

Oferim servicii de montaj și configurare echipamente automatizare cu prioritate în Bucuresți și Ilfov  iar în alte zone din tară cu programare prealabilă, pentru mai multe detalii accesați pagina Contact
    Soluții tehnice și instalare, livrare echipamente

    consultanță | proiectare | instalare | întreținere sistem automatizare

    Shopping Cart
    Scroll to Top
    Formular Contact Rapid