Distribuitor și integrator de echipamente electrice și automatizare

Logo Panou Comanda

Asistență tehnică

0770.903.945 | tehnic@panoucomanda.ro

Vânzări | Comenzi | Proiecte | Oferte

0775.122.660 | vanzari@panoucomanda.ro

Soluții electrice pentru desfumare și presurizare

Oferim echipamente electrice pentru instalațiile de ventilație destinate sistemelor de desfumare și presurizare.

fire

Sisteme împotriva incendiilor

Sistemele de desfumare și presurizare acționează complementar în asigurarea siguranței clădirilor în caz de incendiu, deși ambele sisteme au ca scop final protejarea vieții și a bunurilor, ele o fac prin mecanisme distincte.

Evacuare prin desfumare

Sistemele de desfumare (evacuarea fumului, CO și a gazelor fierbinți) funcționează ca niște ansambluri tehnice complexe, având ca scop principal evacuarea eficientă a fumului și a gazelor fierbinți generate de incendiu, prin crearea unor căi de evacuare libere și vizibile, sistemele de desfumare permit persoanelor din interiorul clădirii să se salveze cu ușurință, reducând semnificativ riscul de asfixiere sau intoxicare.

Introducere prin presurizare

Sistemele de presurizare joacă un rol crucial în asigurarea siguranței clădirilor în caz de incendiu, acționând ca o barieră împotriva fumului și a gazelor toxice. Funcționarea lor se bazează pe principiul creării unei presiuni pozitive în anumite spații, cum ar fi casele scărilor, holurile de evacuare și alte zone de circulație.
Presurizarea previne pătrunderea fumului în rutele de evacuare prin menținerea unei suprapresiuni a aerului. În cazul în care se deschide o ușă sau se pierde aer, sistemul reacționează prin creșterea debitului de aer, astfel încât rutele de evacuare să fie întotdeauna lipsite de fum în cazuri de urgență. Rutele de evacuare includ coridoare, casele scărilor, lifturi și holuri.

Automatizări complete pentru sisteme de desfumare și presurizare

Oferim gama completă de echipamentele electrice destinate sistemelor de desfumare și presurizare care  îndeplineasc cerințele stricte de siguranță și rezistență la foc.

  • Echipamente electrice destinate acționării clapetelor și voletilor cu rezistență la foc;
  • Convertizoare de frecvență destinate controlului ventilatoarelor rezistente la foc;
  • Senzori de presiune și temperatură cu funcționalitate de detectare și monitorizare în medii cu potențial de incendiu;
  • Centrale de desfumare echipate cu sisteme de control și monitorizare pentru gestionarea eficientă a evacuării fumului și a gazelor toxice;
  • Sisteme de alimentare cu sursă de 24V CC și UPS pentru a asigura funcționarea continuă și fiabilă a echipamentelor, chiar și în situații de pene de curent;
  • Relee specializate pentru comutarea și protecția circuitelor de control și de alimentare;
  • Protecție electrică, inclusiv siguranțe automate și contactoare dimensionate corespunzător pentru a asigura securitatea sistemului în condiții de incendiu;
  • Elemente de comandă și control precum selectoare, potențiometre, butoane de urgență și lampi de semnalizare, care facilitează monitorizarea și interacțiunea eficientă cu sistemul de desfumare și presurizare în situații de urgență.

Dacă ți-am câștigat încrederea și vrei să colaborăm, ne poți contacta pentru a discuta mai multe detalii și a stabili cum putem să-ți fim de folos în realizarea sistemului de desfumare și prezurizare.

Scroll to Top
Formular Contact Rapid